Startups från Danmark besöker Thinkpoint

Genom EU-programmet Climate-KIC fick besökare från Danmarks Tekniska Universitet och deras innovativa startups möjlighet att känna och kladda med materialet Hampa. Det är ett av framtidens hållbara och smarta material som kommer att användas när Thinkpoint börjar bygga sina första lokaler som blir en matstudio och konferenslokal.

Vi erbjuder därför nu en möjlighet för partners och andra som vill vara med och utveckla Göteborgs nya mötes- och innovationsarena.

 

 

Skräddarsydd mat för dig

Tanken på att få DNA-anpassad mat för både hälsa och prestation med hjälp av det vi lägger på tallriken tilltalar på många plan.

Skräddarsydd mat för dig – en miljardindustri som växer

Döden för urban odling?

EU skapar nya regler som utmanar innovativa odlingssätt.

EU-ja till nya eko-regler i EU.

3D-printad mat

Nu kan man individanpassa framtidens måltider som öppnar nya spännande perspektiv.

​Forskare gör attraktiv mat med 3D-skrivare

Världens första rekryteringsrobot börjar i Sverige

Rekryterings- och bemanningsföretaget TNG blir först ut i världen med att testa en AI-robot i sina rekryteringsprocesser. Målet är att testa den nya AI-tekniken och erbjuda jobbsökare en annorlunda och roligare upplevelse när de söker jobb.

​TNG investerar i AI-robot för att göra jobbsökandet roligare och mer rättvist

Varning för mat?

Den urbana människan är på väg att skapa en komplicerad attityd till mat. Vad ska jag äta? Var kommer den ifrån? Trender? Man glömmer lätt att bara sitta ner och njuta av mat och möten med andra.

Trender, klass och hälsa – ny bok skildrar vår matfixerade samtid

Göteborg blir testpilot för delningsekonomi

Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå blir teststäder i ett nytt nationellt program för delningsekonomi. “Framtidens städer står inför stora utmaningar. Sverige ska bli ledande när det gäller att utveckla de lösningar som delningsekonomin innebär”. Den 23 april lanseras programmet Sharing Cities Sweden.

Fyra svenska städer blir testpiloter för delningsekonomi

Digitalt anställd – robot – blir snart din nya kollega.

Det kan snart bli läge att välkomna en ny slags kollega in på kontoren. I USA talar man numera om “cobots”, från “collaborative (samarbetsinriktade) robots”. Sådana robotar blir allt vanligare, och det har till och med poppat upp startups som fungerar som ett slags bemanningsföretag – de hyr ut samarbetsrobotar per timme.

Nu stegar samarbetsroboten in på företaget – är din it-avdelning redo?

Trender att koppla på

Intressanta trender som företagare kan ta hänsyn till. Oavsett verksamhet finns det alltid möjligheter att förstå på vilket sätt en trend kan skapa nya behov att koppla på.

Robotar, vård och noppade ögonbryn